top of page

Met klei kan alles

Kinderfeestje
Pennenbak.jpg
appel.jpg
vissenkom.jpg
Monster.jpg
pauw.jpg

Inhoud van het feestje

Yes! Kleien! Het is zo leuk om te doen en het voelt zo lekker aan je handen. Klei doet precies wat je zelf wil en zo kan je alles maken wat je maar kan bedenken.

 

In mijn atelier heb ik heel veel leuke voorbeelden die je na kan maken met klei. Maar je mag ook helemaal zelf iets verzinnen. Misschien maak je een beeldje van een alien, of een drinkbakje voor je hond. Of een naambordje voor op je kamerdeur. 

Ik ga je laten zien hoe je handen kunnen maken, wat je hoofd heeft verzonnen. Als je kunstwerk af is, kun je het kleuren met engobe. Dat is een soort gekleurde kleiverf. 

Na het feestje moet je werk een weekje drogen. Als je werk goed droog is, bak ik het in de keramiekoven. Klei wordt gebakken op 1040 graden, dus het duurt wel een halve dag tot de oven warm genoeg is. En het duurt ook een halve dag voor de oven weer is afgekoeld. Dan smeer ik de werkjes in met doorzichtige glazuur. Daarna moet het nóg een keer gebakken worden. De glazuur smelt in de oven uit tot een soort laagje van glas. Zo gaat je werk mooi glimmen en komen de kleuren beter uit. Een beetje geduld moet je dus wel hebben, maar het resultaat is dan ook echt prachtig.

Inspiratie

Wil je vast wat ideetjes en inspiratie opdoen? Kijk eens op dit pinboard:

https://pin.it/6MxWOb3

Kosten en aanvullende info

Een kleifeestje duurt ongeveer 1,5 uur.

Starttarief is €155,- tot 6 kinderen, daarna 18,- per kind.

De kosten zijn inclusief al het materiaal (onbeperkt) klei en engobes, het glazuren, tweemaal bakken van het werk, limo of fris en wat lekkers. 

Voor taart eten en kadootjes uitpakken reken ik €30,- en een half uur extra tijd. Bordjes, vorkjes en mes zijn aanwezig; de taart mag je zelf meenemen.

Maximaal 15 kinderen. Vanaf 6 jaar.

Van kleien word je niet erg vies en ook de kleiverf gaat gemakkelijk uit je kleren.

 

Maak aan het eind van de workshop een foto van al het werk samen. Dan kun je, als alles gebakken is, laten zien wat je op komt halen. Neem een stevige tas of plastic bak en handdoeken of papier mee om de werkjes in te pakken.

Bereikbaarheid

In de Schagchelstraat is geen plek voor fietsen. Je kunt je fiets in de Warmoesstraat tussen de bomen parkeren (60 m. lopen).
Parkeren kan in parkeergarage de Kamp. Tarief: €3,49 per uur en 's avonds eenmalig €3,47. Adres: De Witstraat 1.

bottom of page