top of page

Met klei kan alles

Kinderfeestje
Pennenbak.jpg
appel.jpg
vissenkom.jpg
Monster.jpg
pauw.jpg

Yes! Kleien! Het is zo leuk om te doen en het voelt zo lekker aan je handen. Klei doet precies wat je zelf wil en zo kan je alles maken wat je maar kan bedenken.

 

In mijn atelier heb ik heel veel leuke voorbeelden die je na kan maken met klei. Maar je mag ook helemaal zelf iets verzinnen. Misschien maak je een beeldje van een alien, of een drinkbakje voor je hond. Of een naambordje voor op je kamerdeur. 

Ik ga je laten zien hoe je handen kunnen maken, wat je hoofd heeft verzonnen. Als je kunstwerk af is, kun je het kleuren met engobe. Dat is een soort gekleurde kleiverf. 

Na het feestje moet je werk een weekje drogen. Als je werk goed droog is, bak ik het in de keramiekoven. Klei wordt gebakken op 1040 graden, dus het duurt wel een halve dag tot de oven warm genoeg is. En het duurt ook een halve dag voor de oven weer is afgekoeld. Dan smeer ik de werkjes in met doorzichtige glazuur. Daarna moet het nóg een keer gebakken worden. De glazuur smelt in de oven uit tot een soort laagje van glas. Zo gaat je werk mooi glimmen en komen de kleuren beter uit. Een beetje geduld moet je dus wel hebben, maar het resultaat is dan ook echt prachtig.

De kosten zijn inclusief al het materiaal (onbeperkt) klei en engobes, het glazuren, tweemaal bakken van het werk, limo of fris en wat lekkers. 

Een kleifeestje duurt ongeveer 1,5 uur.

Starttarief €150,- voor 6 kinderen, daarna 15,- per kind.

Maximaal 10 kinderen. Vanaf 6 jaar.

bottom of page