top of page
 • Ik heb helemaal geen ervaring, welke workshop of cursus is voor mij geschikt?
  Al mijn workshops en cursussen zijn voor alle niveaus, doordat iedereen op eigen tempo aan een eigen project werkt. Als het bevalt, kom je gewoon nog eens terug; voor dezelfde óf een andere workshop of cursus. Omdat je je eigen projecten bepaald kun je met iedere cursus je eigen lat steeds hoger leggen, als je dat wilt.
 • De workshops en cursussen zijn volgeboekt. Kan ik op een wachtlijst?
  Doorgaans wordt er zelden gecanceld. Ik heb dus geen wachtlijst voor workshops en (kortlopende) cursussen met een einddatum. In het zeldzame geval dat er ergens een plekje vrijkomt, dan bied ik dat aan via de site en/of Instagram.
 • Geef je ook les in draaien met een (elektrische) draaischijf?
  Nee, ik geef alleen les in kleien met de hand (handvormen). Handvormen is heel veelzijdig. Zo kun je beelden boetseren, vazen of kommen maken door te werken met ringopbouw of platen klei monteren in strakke vormen. Het geeft je de vrijheid om je eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen.
 • Wanneer is mijn werk klaar?
  Wanneer je werk klaar is, moet het eerst drogen. Afhankelijk van de grootte en de dikte van je werk duurt dat 1 tot 2 weken. Volg je een workshop, dan moet je werk daarna nog 2x gebakken worden. Na een workshop duurt het gemiddeld 2,5 week voor je je werk kunt ophalen. Volg je een cursus, dan is je werk voor het einde van de cursus al 1x gebakken. Dan duurt het na de laatste cursusdag gemiddeld zo'n 10 dagen voor je werk klaar is.
 • Wat als ik nou thuis wil gaan kleien?
  Bij Keramikos, aan de Conradweg 19 in Haarlem, is alles te koop wat je nodig hebt. Ze helpen je graag en goed. Begin met wat klei (K2000) en wat houtjes. Ga lekker aan de slag en kijk dan wat je verder nodig hebt. Je werk kun je laten bakken bij Klei Atelier Haarlem.
 • Mag je kleien als je zwanger bent?
  Alle materialen zijn veilig om mee te werken. Je zit op een kruk aan een tafel te werken; als dat comfortabel genoeg is voor je, is geen probleem. Ik geef geen les in draaien met een draaischijf, dus je hangt ook niet voorover op je buik.
 • Wat is dat voor leuke vloer in je atelier?
  Dat is laminaat. Het merk is Quickstep, de serie heet Muse en de kleur is Botanic Concrete.
bottom of page