top of page
Workshop

Workshop keramiek

Kennismaken met klei
Schaaltje 1.jpg
Kaars.jpg
Zeepbakje 2.jpg
sgraffito LR.jpg
Bekers 2.jpg

Je kunt in deze workshop een vaasje maken, een bakje, een schaaltje of een beeldje. Ik laat je technieken zien, waarmee je klei eenvoudig kunt bewerken tot mooie vormen.

Je werkt aan je eigen project en je mag zelf verzinnen wat je wil maken. Ik help iedereen individueel op weg en geef tips en aanwijzingen. Er is geen limiet aan hoeveel items je maakt, of aan de hoeveelheid klei die je mag gebruiken. 

Het laatste half uur kun je gaan decoreren met gekleurde kleislibs. Je kunt sjablonen uit papier knippen en gebruiken om strakke vormen in je decoratie aan te brengen of kleur aanbrengen met een penseel.

Na de workshop moet je werk drogen en wordt het gebakken in de keramiekoven. Daarna wordt het transparant glanzend geglazuurd en gaat het nogmaals de oven in.

Je kunt ook kiezen voor de glazuurservice: na het bakken van je werk voorzie ik je werkstuk van een glazuur naar keuze. Ik heb een mooie collectie in mijn atelier waar je vrij uit kan kiezen. Na afloop van dit proces is je object klaar en kun je het komen ophalen.

 

De workshop duurt 3 uur en kost €70,-. Dat is inclusief materiaal, klei en engobes, glazuren en het tweemaal bakken van je werkstukken op 1040°C.

Om een idee te geven van wat je zou kunnen maken, of om vast inspiratie op te doen heb ik een pinboard gemaakt:

https://pin.it/4NUuIT5

Maar voel je uiteraard vrij om zelf met een plan of een voorbeeld te komen, of maak iets na wat hier op de plank staat.

Je hoeft niets mee te nemen. Van klei wordt je niet erg vies en het gaat gemakkelijk uit je kleding.

 

Algemene voorwaarden

Botanic

Botanic ceramic

Aan de slag met textuur
Botanic 1.jpeg
Botanic 3.jpeg
Botanic 2.jpeg
Botanic 7.jpeg

In deze tweedaagse cursus laat je je inspireren door de natuur. We gaan aan de slag met het afdrukken van bladeren en bloemen in klei en boetseren schaaltjes, vazen en borden in natuurlijke vormen. Door gebruik te maken van natuurlijke texturen voorzie je je werk van prachtige decoraties. De natte klei pakt alle details prachtig op. Je leert eenvoudige opbouwtechnieken waarmee je je afdrukken tot borden, schaaltjes of vaasjes vormt. 

Na de eerste les kun je je werkstukken laten bakken om de tweede les te kleuren met glazuur, of je kiest ervoor je werk te decoreren met gekleurde kleislib.

Bij het glazuren laat je de techniek zien waarmee je je werk inwast met kleur: daarmee haal je prachtig je afdrukken omhoog. Je glazuurt je werk daarna af in een door jou gekozen kleur. Na het glazuren wordt je werk voor een tweede keer gebakken.

Je kunt ook werken met kleislibs op je ongebakken werk. Door middel van papier sjablonen of het schilderen met penseel breng je je decoratie aan op je werk. 

Werk dat met kleislibs is gedecoreerd, wordt na de eerste stook van een kleurloze, transparante glazuur voorzien en daarna nogmaals gebakken.

Na afloop van dit proces is je object klaar en kun je het komen ophalen.

Je hoeft voor deze cursus niets mee te nemen, maar experimenteren met materiaal dat je uit eigen tuin meeneemt mag natuurlijk altijd. Het moet wel vers zijn (niet gedroogd).

 

De kosten zijn €90,-. Dat is inclusief al het materiaal, klei en engobes, glazuren en het bakken van je werkstukken op 1040°C.

Algemene voorwaarden

Cursus 3 lessen

Cursus van 3 lessen

Handvorm technieken
Kommetjes.jpg
Schaaltje 3.jpg
Potje 2.jpg
IMG_6438 2.jpg
Zeepbakje 3.jpg

In deze drie lessen heb je wat meer de tijd om goed aan de slag te gaan met klei. Ik leer je verschillende handvormtechnieken om zelf borden, vaasjes, schaaltjes of kommetjes te maken. Die eerste les bouw je een (aantal) vorm(en) op die je in de tweede les verder verfraaid. In deze cursus heb je de tijd om een wat groter object te maken, meer gedetailleerd te werken of een aantal schaaltjes of potjes op te zetten. 

Je werkt aan je eigen project en je mag zelf verzinnen wat je wil maken. Ik help iedereen individueel op weg en geef tips en aanwijzingen. Er is geen limiet aan hoeveel items je maakt, of aan de hoeveelheid klei die je mag gebruiken. 

Het laatste les besteden we aan het decoreren. Je kunt werken met kleislibs op je ongebakken werk. Door middel van papier sjablonen, het inkrassen in was of het schilderen met penseel breng je kleur aan op je werk. Je kunt er ook voor kiezen je werk tussentijds te laten bakken en deze in de laatste les te glazuren.   

Geglazuurd werk wordt na de cursus nogmaals gebakken in de keramiekoven. Werk dat met kleislibs is gedecoreerd, wordt na de eerste stook van een kleurloze, transparante glazuur voorzien en gaat daarna nogmaals de oven in. Elk werkstuk wordt dus uiteindelijk tweemaal gebakken.

Na afloop van dit proces is je object klaar en kun je het komen ophalen.

De kosten zijn €120,- voor 3 lessen. Dat is inclusief materiaal, klei en engobes, glazuren en het tweemaal bakken van je werkstukken op 1040°C.

Algemene voorwaarden

Cursus 6 lessen

Cursus van 6 lessen

Het uitwerken van eigen ideeën
beeld.jpg
pinguin.jpg
Lichtje huis 5.jpg
doosje 2.jpg
torso_edited.jpg

Tijdens deze lessen werk je aan je eigen keramiek- of boetseerproject op je eigen tempo. Je kunt werken aan borden, vazen en schalen, maar je kunt ook beelden maken. We gaan uit van jouw wensen en ideeën. 

Omdat je in deze cursus meer tijd hebt, kun je de lat net even wat hoger leggen. Doordat je langer kan door werken, heb je meer tijd voor details en decoreren, voor het aangaan van een technische uitdaging of het maken van een groter werk. Daarbij ervaar je meer rust en leer je je medecursisten beter kennen. 

Je kan een beeld maken en leren hoe je je werk uitholt om het goed te laten drogen. Je kunt werken met platen klei en heel strak en technisch een vorm opbouwen. Zo maak je bijvoorbeeld een lichthuisje, of een doosje met deksel. Je kunt ook een flinke vaas of een windlicht voor je tuintafel maken. 

 

Het decoreren met gekleurde kleislib en het glazuren komt ook aan bod. Werken met kleislibs gaat op je ongebakken werk, glazuur breng je aan op werk dat al gebakken is. In mijn atelier heb ik veel verschillende kleuren kleislib en glazuur waar je vrij uit kan kiezen.

 

De kosten zijn €190,- voor 6 lessen. Dat is inclusief materiaal, klei en engobes, glazuren en het tweemaal bakken van je werkstukken op 1040°C.

Algemene voorwaarden

Doorlopende cursus

Het ontwikkelen van een eigen stijl
_edited.jpg
IMG_7183 Groot_edited.jpg
IMG_6763 Groot.jpeg
beeld2.jpg
Pot deksel bloem.jpg

De doorlopende cursus wordt in blokken van 6 lessen aangeboden. Eenmaal aangemeld kun je zo lang blijven als wilt. In de schoolvakanties is er geen les. Je kunt per blok opzeggen.

Tijdens deze lessen werk je aan je eigen keramiek- of boetseerprojecten op je eigen tempo. Zo begint iedereen op zijn of haar eigen niveau. Ik help je op weg met de basistechnieken en samen denken we uit hoe je jouw projecten het beste aanpakt. 

De doorlopende cursus geeft je meer tijd en aandacht voor details en decoreren, voor het aangaan van een technische uitdaging of het maken van een groter werk. Daarbij ervaar je meer rust en leer je je medecursisten beter kennen. 

Je zult merken dat het ene project direct weer inspiratie oplevert voor het volgende werk. Zo blijf je steeds jezelf verdiepen en ontwikkel je meer en meer een eigen stijl. Je ontdekt waar je talent ligt en wat je het leukst vindt om te maken.

 

Je leert heel veel in deze cursus. Je leert over technieken en materiaal, maar je leert ook goed kijken naar en reflecteren op je werk. Je ontwikkelt je eigen smaak en je eigen stijl. Naar mate je steeds verder komt zul je zien dat keramiek eindeloze mogelijkheden heeft en hoe fijn het is om er steeds meer van te ontdekken.

 

De kosten zijn €190,- voor 6 lessen. Dat is inclusief materiaal, klei en engobes, glazuren en het bakken van je werkstukken op 1040°C. 

Algemene voorwaarden

Voorwaarden
Algemene voorwaarden

Je kunt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop / cursus kosteloos annuleren. Bij annulering tussen 14 en 7 dagen voor aanvang wordt 50% van het bedrag in rekening gebracht. Bij annulering vanaf 7 dagen voor aanvang / niet verschijnen wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. 

Je kunt altijd iemand anders in jouw plaats laten deelnemen, als je dat van te voren laat weten.

Gemiste cursusdagen kunnen niet worden ingehaald.

Mocht de workshop / cursus onverhoopt niet doorgaan, dan krijg je dat z.s.m. te weten en ontvang je je betaling terug. 

bottom of page